Позив и распис тема за учешће у раду радионица АДС у 2017.

Објављено среда, 22 март 2017

Архивистичко друштво Србије и у току 2017. године усмерено је  на разматрање текућих питања архивске службе у теорији и пракси. У сарадњи са архивима, Архивистичко друштво Србије припрема одржавање четири радионице на којима ће се у оквиру датих тема разматрати тренутно стање српске архивистике и формулисати предлози за нова решења.

Архивистичко друштво Вас позива да својим радовима и присуством учествујете  у раду радионица које ће се одржати по овом редоследу и темама:

I радионица:

Организатор: Историјски архив Топлице у Прокупљу

Време одржавања: 12. мај 2017.

Тема: Преузимање архивске грађе– анализа постојеће праксе

II  радионица:

Организатор: Историјски архив Тимочке крајине у Зајечару

Време одржавања: 15. јун 2017.

Тема: Актуелни тренутак архивске службе

III радионица:

Организатор: Историјски архив Чачак

Време одржавања:  13. септембар 2017.

Тема: Евиденције о архивској грађи – ревизија и нова решења

IV радионица:

Организатор: Историјски архив града Новог Сада

Време одржавања: 13. октобар 2017.

Тема: Заштита архивске грађе на неконвенционалним носачима  записа

Радионице су осмишљене тако што ће учесницима бити презентован одређени број радова на задату тему и то радови који се издвајају својим квалитетом, научно-истраживачким приступом и иновацијама, након чега ће уследити дискусија и доношење закључака за сваку од радионица. Закључци ће, као и сами радови бити објављени у Зборнику радова до краја 2017. године.

Пријаве радова за све радионице слати на адресу уредника Зборника радова (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) најкасније до 15. априла 2017. године. Пријава треба да садржи податке о аутору ( име и презиме аутора, установа у којој ради, електронска адреса аутора), наслов рада, сажетак/абстракт и кључне речи. Редакције ће о избору радова обавестити ауторе до 20. априла 2017. године. Готове радове који буду од стране Редакције одабрани за објављивање у Зборнику, аутори треба да доставе до 1. септембра 2017. године. Напомињемо да аутори радова на  радионицама које се одржавају пре 1. септембра за саме радионице не морају имати завршене радове, већ  је довољно да припреме излагање.

За ауторе радова који буду презентовани на радионицама и уврштени у Зборник предвиђени су хонорари.

Позивамо све архиве и запослене у архивима да и без пријављених радова учествују у раду радионица. За информације о радионицама  контактирати: Архивистичко друштво Србије на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., или председника АДС Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  или архиве домаћине:

Упутство за ауторе и правила цитирања налазе се у прилогу.

Председник АДС                                                                                         Мирослав Дучић

Позив за учешће и распис тема (преузми)

Упутство за ауторе и правила цитирања (преузми)

Изјава о ауторству (преузми)