Позив за доставу радова за 13. по реду "Архивски гласник"

Објављено недеља, 07 октобар 2018

Поштоване колеге и колегинице,

У припреми је нови, 13. по реду број Архивског гласника - Информативног билтена Архивистичког друштва Србије. Позивамо Вас да узмете учешћа у креирању новог броја и пошаљете Ваше радове и прилоге до 30. новембра 2018. године. Радове доставити уреднику билтена на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Детаљније упутство о садржају и облику прилога можете пронаћи ОВДЕ. Молимо да се придржавате смерница датих у упутству.

Редакција Архивског гласника

Програм Међународног архивистичког саветовања "Тара 2018"

Објављено петак, 21 септембар 2018

ПРОГРАМ МЕЂУНАРОДНОГ АРХИВИСТИЧКОГ САВЕТОВАЊА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ.

Плакат Међународног архивистичког саветовања "Тара 2018"

Објављено среда, 19 септембар 2018

ПРЕДСТАВЉАМО ВАМ ПЛАКАТ МЕЂУНАРОДНОГ АРХИВИСТИЧКОГ САВЕТОВАЊА "ТАРА 2018"

PLAKAT 2018 1

Секција за спољну службу АДС позива на сарадњу

Објављено четвртак, 20 септембар 2018

При Архивистичком друштву Србије образована је и ради већ дуже време Секција за заштиту архивске грађе ван архива (спољна служба).

На секцији су постављена и разматрају се значајна питања заштите архивске грађе код регистратура здравствене и правосудне делатности. У овом тренутку, у току је израда оријентационе листе категорија за медицинску документацију, у складу с најновијим прописима о чувању евиденција и документације у здравственим установама. Такође, на основу резултата истраженог у овој области, секција за спољну службу изнеће пред АДС и колеге своје мишљење/став у погледу актелних проблема заштите архивске грађе и документарног материјала код здравствених установа и предложити могућа решења у унапређења исте.

Стога, молимо колеге на пословима спољне службе у архивима Србије да доставе своја мишљења и предлоге, како бисмо заједнички  дошли до најоптималнијег могућег решења у претходној заштити архивске грађе медицинске провенијенције.

Контакт: Јасмина Живковић, архивски саветник Историјског архива у Пожаревцу, координатор Секције спољне службе, тел. 065/2041999, е/mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , или  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

СПОНЗОРИ САВЕТОВАЊА "ТАРА 2018"

Објављено четвртак, 13 септембар 2018

СПОНЗОРИ ОВОГОДИШЊЕГ САВЕТОВАЊА АРХИВИСТА "ТАРА 2018" СУ НАШИ СТАРИ ПРИЈАТЕЉИ:

ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР:

metal