Са састанка Организационог одбора Саветовања "Тара 2016" и Редакције Зборника

Објављено понедељак, 21 март 2016
У петак 18. марта 2016. године у Архиву Србије (Београд, Карнегијева бр. 2)  са почетком у 11 сати одржан је радни састанак Организационог одбора Саветовања "Тара 2016" и Редакције Зборника. На састанку су разматрана питања у вези предстојећег, свакако најзначајнијег архивистичког овогодишњег скупа у припреми, а који ће се одржати на Тари у хотелу "Оморика" од 12 - 14. октобра.
Сатанаком, на коме је присуствовала већина чланова Организационог одбора и Редакције Зборника председавао је председник АДС Мирослав Дучић и уредник Зборника Зоран Вељановић, док је записник водила Гордана Вукасовић. Састанку је присуствовао и директор Архива Србије, др Мирослав Перишић, који је исказао подршку организовању оваквог стручног  архивистичког саветовања, али и указао и на неколико важних момената које треба, између осталог, овакво саветовање да развија и подржи: развој  архивистике, едукација архивиста и добро фунцкионисање архивске службе.
У име Редакције Зборника "Тара 2016", уредник Зоран Вељановић је изнео  саопштење о приспелим пријавама за Саветовање "Тара 2016" а потом и  образложење о ауторима и њиховим пријавама. Присутнима је подељен материјал са пристиглим пријавама. После разматрања пристиглих пријава, а на предлог уредника Зборника Редакција и Организациони одбор су се сагласили да се оне прихвате, с тим да код неколико радова треба начинити корекцију или појашњење како у наслову тако и у тексту-пријави.
На састанку се усвојио и Пословник о раду Редакције за Зборник и предлог за  рецензенте текстова. Уредник Зборника је добио обавезу да обавести ауторе о одлуци Редакције и Организационог одбора.
У исцрпном излагању председника АДС Дучића о досадашњим активностима на организацији саветовања, изнети су технички и организациони детаљи (конкурси, прикупљене понуде штампарија, понуде спонзора и излагача опреме и технике за архивске установе итд). Потом су предочени и задаци у наредном периоду.
Састанак је завршен у 13 и 30.