Позив за доставу информација у вези са систематизацијом радних места у архивима

Објављено уторак, 10 март 2020

Библиотекарско друштво Србије у среду 25. марта 2020. године организује Форум БДС у Библиотеци "Свети Сава" у Земуну (Петра Зрињског 8), чија ће тема бити систематизација радних места у библиотекама. С обзиром да је проблематика врло слична и у архивима,  Архивистичко друштво Србије ће у склопу сарадње са сродним Библиотекарским друштвом Србије узети учешћа на овом форуму.

У том смислу, молимо да на мејл адресу Архивистичког друштва Србије Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до 23. марта 2020. године,  доставите информације о проблемима који су проистекли доношењем нових правилника о организацији и систематизацији у архивима које су послодавци били у обавези да донесу 2018. године у вези са применом Уредбе о каталогу радних места у јавним службама, Закона о о систему плата запослених у јавном сектору и Закона о запосленима у јавним службама. Како се то одразило на статус запослених, признавање стечених стручних звања, висину плата?

На основу Ваших искустава, примедби и предлога формираћемо подлогу за дискусију о проблемима у архвској струци.

Уз захвалност Библиотекарском друштву Србије што су нас позвали да учествујемо, желимо да скренемо пажњу да су ово врло значајна питања везана за даљи опстанак установа у култури  и запослених у истима, те с тога видимо као најбољи начин да заједнички делујемо у циљу побољшања положаја запослених у установама културе и самих установа.